dinsdag 14 januari 2014

vlaamse ovenkoeken

ben ovenkoeken aan het maken
(die zitten nu in de oven)
heb dit al meerdere keren gedaan
en dit lukt altijd heel goed
en ze zijn altijd heel lekker


receptje ( ik heb er 10 ovenkoeken van)

2o gr verse gist  - 280 gr water - 500 gr broodmeel (kan ook half bruin/half wit) - 
1 tl zout - 1 el reuzel (smout) 

gist en water mengen en bij de bloem doen, ik kneed dat 12 min in mijn kitchenaid, 
tijdens het kneden de reuzel en het zout erbij doen
laat dan 30 min rijzen onder een doek (ik zet dat op mijn vensterbank boven de radiator)
dan het deeg een beetje plat doen, en in porties van 80 gr verdelen, de porties opbollen, en 10 min laten rusten
dan de bolletjes plat duwen en in wat bloem draaien, dat moet nu 45 min rijzen, 
tijdens dat ze rijzen, nog 2 keer plat duwen en met een vork een beetje gaatjes indoen
dan 20 min bakken in de oven op 220° 
ik heb een heteluchtoven, en heb ondervonden dat mijn temp niet hoger dan 180° mag, anders zijn ze te hard

vandaag heb ik een beetje maanzaadjes in het deeg gedaan, ja er staat van alles in de kast, dus het is beter in het brood, dan in de pot
heb er ook  al met nootjes, italiaanse kruiden gemaakt

en ze zijn klaar


Geen opmerkingen:

Een reactie posten