zondag 26 januari 2014

kleine sandwiches

vanmorgen kleine sandwiches gebakken

sandwiches bakken

wat heb je nodig 
  • 500gr wit broodmeel
  • 15gr verse gist
  • 50 gr suiker (heb vandaag bruine suiker gebruikt)
  • 2,8dl lauwe melk
  • 25gr boter
  • 2 eigelen
  • snufje zout
  • 1 eigeel met een beetje melk
aan de slag
  • los de gist en de suiker op in de melk, meng dit met de helft van het meel, en laat 10 min rusten
  • voeg de rest van het meel toe, dit kneed ik ongeveer 10 min in mijn kitchenaid
  • tijdens het kneden voeg ik de kleine stukjes boter, het snufje zout en het eigeel toe
  • laat na het kneden 30 min rijzen onder een handdoek, ik zet dit op mijn vensterbank boven de verwarming
  • verdeel nadien in stukjes van 30gr, de stukjes wat opbollen en 10 min laten rusten (gewoon op het aanrecht)
  • duw de bolletjes plat en plooi het deeg dan in de lengte in 3 en rol er sandwiches van, leg ze op je bakplaat (ik gebruik er twee)
  • laat de sandwiches nu 40 min rijzen (onder de handdoek boven de verwarming)
  •  bestrijk de sandwiches met het eigeel gemeng met wat melk
bakken
  • ik bak ze ongeveer 13 min in mijn voorverwarmde (5min) heteluchtoven op 200°, dit verschilt een beetje van je oven 
smullen maar

ik had 24 kleine sandwiches, ik heb er twee uitgehaald en in een zakje in de diepvries gestoken, gewoon eens proberen, als die lekker zijn, als ik de diepvries haal,
ik heb er ook 2 met mijn foodsaver vacuum getrokken, haha, dit was iets wat ik beter niet gedaan had, ik zag de sandwiches zo voor mijn ogen verkleinen en verrimpelen, dit zal ik dus nu niet meer doen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten