merengues ("schum van scheetnen" zoals wij vroeger zegden.
lekker om zo te eten of met ijscrème
dit wilde ik wel eens zelf maken
in vele recepten heb je alleen eigeel nodig
dus nu gooide ik het wit niet weg
maar gebruikte het om merengues te maken
heb ze eens naturel gewoon gemaakt
maar deze keer met chocolade
wat heb je nodig
- 3 eiwitten
- 150 gr fijne suiker
- 14O gr chocolade (heb fondant van callebout gebruikt)
- verwarm de oven voor op 90°
- smelt de choclade au bain-marie
- klop de eiwitten stijf, als ze bijna stijf zijn, voeg dan de suiker lepel voor lepel bij
- schep de chocalde erononder, een paar keer doorscheppen met een lepel
- vorm met een lepel wolkjes op de bakplaat
- zet ze in de oven (de deur laat ik op een kiertje openstaan)
- ze waren na ongeveer 2 uur klaar, naar mijn goesting
Geen opmerkingen:
Een reactie posten